Remember Me


Forgotten Password?

Tunngle Community: uPnP Age of Empires 2 The conquerors - Tunngle Community

Jump to content

Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

uPnP Age of Empires 2 The conquerors Rate Topic: -----

#1 User is offline   santi90 Icon

  • Group: Members
  • Posts: 6
  • Joined: 13-November 10

Posted 14 November 2010 - 17:04

Hello. I had problems to play Age of Empires II but I could solve it. My problem was that when i wanted to play, I join to the game but, after a time, the game say: "you can't join to the game", then reading in this web I find that Frequently it's a problem of the uPnP and this can be desactivated from the router, so I can solved my problem. But so many people can't configure their router and now I see the option "use uPnP" in the Tunngle settings... What's this options? if we have enabled the uPnP option in our router... How should be the "use uPnP" option in our router? because I have this option disabled, whit the uPnP disabled in the router and I have not problems, but some people have this option disabled in the Tunngle but enabled in the router and they have the same problems that I had. They should activate the "use uPnP" option in the Tunngle?. Thanks for read all this, your help and for your time, and I'm sorry for my bad english.

Best Regards.
0

#2 User is offline   ZAX Icon

  • View gallery
  • Group: Administrators
  • Posts: 4464
  • Joined: 27-July 08
  • Location: Germany

Posted 14 November 2010 - 17:12

Some router models need a portforward to work correctly with Tunngle. You can create portforward rules in your router settings manually or your can switch on the UPnP option in your router and in the Tunngle client too. On this way your router get the right configuration automatically :)

Quote

but some people have this option disabled in the Tunngle but enabled in the router and they have the same problems that I had

Looks like their need a portforward ;)



If you need help check this out.
Tunngle Voice Check for new version! Click here for help! Follow Tunngle on Facebook Follow Tunngle on YouTubeFollow Tunngle on Twitter
1

#3 User is offline   santi90 Icon

  • Group: Members
  • Posts: 6
  • Joined: 13-November 10

Posted 14 November 2010 - 17:40

'ZAX said:

Some router models need a portforward to work correctly with Tunngle. You can create portforward rules in your router settings manually or your can switch on the UPnP option in your router and in the Tunngle client too. On this way your router get the right configuration automatically :)

Quote

but some people have this option disabled in the Tunngle but enabled in the router and they have the same problems that I had

Looks like their need a portforward ;)


Thanks you, ZAX. The portfoward can be created without enter to the router?
0

#4 User is offline   ZAX Icon

  • View gallery
  • Group: Administrators
  • Posts: 4464
  • Joined: 27-July 08
  • Location: Germany

Posted 14 November 2010 - 18:35

Quote

The portfoward can be created without enter to the router?

If your router has UPnP enabled and UPnP is activ in Tunngle too... right.
If not, you have to enable UPnP or setup the portforward manually. You have to access the router for this.

More information about this:
http://www.tunngle.n...rt/connections/
http://www.tunngle.n...-t20181/p1.html



If you need help check this out.
Tunngle Voice Check for new version! Click here for help! Follow Tunngle on Facebook Follow Tunngle on YouTubeFollow Tunngle on Twitter
1

#5 User is offline   Francosis Icon

  • Group: Members
  • Posts: 2
  • Joined: 25-April 11

Posted 25 April 2011 - 10:38

I'm also having a problem with the uPnP. Should I enable or disable it on my router? And should I check the box for "use uPnP" for Tunngle or uncheck it? I did the portforward, I'm just not sure about the uPnP part.
0

#6 User is offline   Zocker4Life Icon

  • View gallery
  • Group: Tunngle Elite
  • Posts: 3938
  • Joined: 21-June 09
  • Location: Germany

Posted 25 April 2011 - 14:48

If you setup a Portforward you don´t need the UPnP feature. Deactivate it into Tunngle settings and into your Router

Regards
Zocker4Life
Posted Image
No Support via PM or Xfire/Raptr! | Kein Support per PN oder Xfire/Raptr!
0

#7 User is offline   Francosis Icon

  • Group: Members
  • Posts: 2
  • Joined: 25-April 11

Posted 25 April 2011 - 20:48

View PostZocker4Life, on 25 April 2011 - 14:48, said:

If you setup a Portforward you don´t need the UPnP feature. Deactivate it into Tunngle settings and into your Router

Regards
Zocker4Life



I've done everything that people on Tunngle have been saying to do and my friend and I still can't connect. He can find my game, but after 20 seconds of joining, it says he can't connect to me. I think its on his side because I can see other peoples games and join them, but he can't.
0

#8 User is offline   Zocker4Life Icon

  • View gallery
  • Group: Tunngle Elite
  • Posts: 3938
  • Joined: 21-June 09
  • Location: Germany

Posted 26 April 2011 - 00:43

Tell your friend to:
  • Portfoward UDP-Port 11155 into the Router
  • Add exceptions for Tunngle.exe, TnglCtrl.exe and the game into the firewall

Regards
Zocker4Life
Posted Image
No Support via PM or Xfire/Raptr! | Kein Support per PN oder Xfire/Raptr!
0

#9 User is offline   Brioche Icon

  • View gallery
  • Group: Administrators
  • Posts: 17455
  • Joined: 25-April 09
  • Location: International Tunngle HQ, Italy

Posted 26 April 2011 - 08:44

View PostFrancosis, on 25 April 2011 - 20:48, said:

I've done everything that people on Tunngle have been saying to do and my friend and I still can't connect. He can find my game, but after 20 seconds of joining, it says he can't connect to me. I think its on his side because I can see other peoples games and join them, but he can't.


Hi :). Check that your firewall isn't blocking the game ;).
Please check this: Troubleshooting#Can.27t_find-join-host_a_game :).



If you need help check this and this.
Tunngle Voice | Forum Games: #1 #2 #3
Google pattern "Tunngle Wiki" yourquestion (e.g. "Tunngle Wiki Signature"). Check for new version! Click here for help! Follow Tunngle on Facebook Follow Tunngle on YouTubeFollow Tunngle on Twitter
0

Share this topic:


Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users


Toggle chat Chat

Naruto_1337 Icon : (25 August 2016 - 05:56 PM)
Привет!
Brioche Icon : (25 August 2016 - 01:13 PM)
you can easily remove them for 1€/month ;) that's cheaper than an icecream and it helps us pay for the service cost, ideally if enough supported Tunngle there would be no advertising at all and we plan to remove some in the future if things go better, atm it's either this or we all go home
nodss089 Icon : (25 August 2016 - 12:31 PM)
respect the rules of communication!
nodss089 Icon : (25 August 2016 - 12:28 PM)
giva a **** to tunngle sponsors and spamming rederects
nodss089 Icon : (25 August 2016 - 12:28 PM)
hey
TheDarkChaos Icon : (25 August 2016 - 06:41 AM)
anyone own senran kagura
GoKuGamer_Br123 Icon : (25 August 2016 - 06:05 AM)
ola
StrykeR1901 Icon : (25 August 2016 - 12:05 AM)
sm
Truppensturm Icon : (24 August 2016 - 08:43 PM)
hallo an alle
mak_alpha1 Icon : (24 August 2016 - 07:22 PM)
any cs go players
mak_alpha1 Icon : (24 August 2016 - 07:21 PM)
any cs go
tolehy Icon : (24 August 2016 - 02:41 PM)
how are you
tolehy Icon : (24 August 2016 - 02:41 PM)
hello
sebin_fernandez Icon : (24 August 2016 - 01:29 PM)
hi admin, hook me in
ObeseWhale Icon : (24 August 2016 - 12:26 PM)
Hello :)
Athenian Icon : (24 August 2016 - 09:01 AM)
@all Hola :thumbsup:
Shadowskillerr Icon : (24 August 2016 - 12:05 AM)
brbr
baxiusz Icon : (23 August 2016 - 07:37 PM)
if so, add me on steam : baxius (juliuxs2)
baxiusz Icon : (23 August 2016 - 07:31 PM)
Anyone here for some Hearts of Iron 4 co op?
zlajex38 Icon : (23 August 2016 - 07:07 PM)
i sada kada sam resetovo pass nemogu dase ulogujem
zlajex38 Icon : (23 August 2016 - 07:07 PM)
nekada sam davno koristio ovaj program ali mi to vise neide za rukom jer sam zaboravio pass
zlajex38 Icon : (23 August 2016 - 07:06 PM)
pozz
zlajex38 Icon : (23 August 2016 - 07:05 PM)
govorili neko srpski
UNDER_GREY Icon : (22 August 2016 - 11:22 PM)
zAdRoT228__777__, кроме того, что вы указали, в комнате с этой игрой должны быть другие игроки, кроме вас. Так же у вас должна быть такая же версия игры, как и у большинства других игроков. И в конце у вас должны быть созданы правила исключений для исполняемых файлов игры в антивирусе и брандмауэре виндовс.
GerryHunter Icon : (22 August 2016 - 10:32 PM)
hello,does anybody know how to send game request?
zAdRoT228__7... Icon : (22 August 2016 - 10:17 PM)
привет , помогите , я новичок в этой программе я делал всё по инструкции , на сайте , я установил игру , установил эту программу , зарегался , нажал правой кнопкой мыши на играть , в настройках выбрал игру , в игре включил show lan , а серверов нет
zAdRoT228__7... Icon : (22 August 2016 - 10:16 PM)
всем привет
oxygencube Icon : (22 August 2016 - 10:11 PM)
Dude.. does this stuff even work?
Ajy211 Icon : (22 August 2016 - 09:10 PM)
Also, our refresh list screens in the game are different too but we are running the same version? Could this be part of the problem?
Ajy211 Icon : (22 August 2016 - 09:09 PM)
please help us. I am also going to post a forum about this.
Resize Chat Area