Remember Me


Forgotten Password?

Tunngle Community: uPnP Age of Empires 2 The conquerors - Tunngle Community

Jump to content

Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

uPnP Age of Empires 2 The conquerors Rate Topic: -----

#1 User is offline   santi90 Icon

  • Group: Members
  • Posts: 6
  • Joined: 13-November 10

Posted 14 November 2010 - 17:04

Hello. I had problems to play Age of Empires II but I could solve it. My problem was that when i wanted to play, I join to the game but, after a time, the game say: "you can't join to the game", then reading in this web I find that Frequently it's a problem of the uPnP and this can be desactivated from the router, so I can solved my problem. But so many people can't configure their router and now I see the option "use uPnP" in the Tunngle settings... What's this options? if we have enabled the uPnP option in our router... How should be the "use uPnP" option in our router? because I have this option disabled, whit the uPnP disabled in the router and I have not problems, but some people have this option disabled in the Tunngle but enabled in the router and they have the same problems that I had. They should activate the "use uPnP" option in the Tunngle?. Thanks for read all this, your help and for your time, and I'm sorry for my bad english.

Best Regards.
0

#2 User is offline   ZAX Icon

  • View gallery
  • Group: Administrators
  • Posts: 4471
  • Joined: 27-July 08
  • Location: Germany

Posted 14 November 2010 - 17:12

Some router models need a portforward to work correctly with Tunngle. You can create portforward rules in your router settings manually or your can switch on the UPnP option in your router and in the Tunngle client too. On this way your router get the right configuration automatically :)

Quote

but some people have this option disabled in the Tunngle but enabled in the router and they have the same problems that I had

Looks like their need a portforward ;)



If you need help check this out.
Tunngle Voice Check for new version! Click here for help! Follow Tunngle on Facebook Follow Tunngle on YouTubeFollow Tunngle on Twitter
1

#3 User is offline   santi90 Icon

  • Group: Members
  • Posts: 6
  • Joined: 13-November 10

Posted 14 November 2010 - 17:40

'ZAX said:

Some router models need a portforward to work correctly with Tunngle. You can create portforward rules in your router settings manually or your can switch on the UPnP option in your router and in the Tunngle client too. On this way your router get the right configuration automatically :)

Quote

but some people have this option disabled in the Tunngle but enabled in the router and they have the same problems that I had

Looks like their need a portforward ;)


Thanks you, ZAX. The portfoward can be created without enter to the router?
0

#4 User is offline   ZAX Icon

  • View gallery
  • Group: Administrators
  • Posts: 4471
  • Joined: 27-July 08
  • Location: Germany

Posted 14 November 2010 - 18:35

Quote

The portfoward can be created without enter to the router?

If your router has UPnP enabled and UPnP is activ in Tunngle too... right.
If not, you have to enable UPnP or setup the portforward manually. You have to access the router for this.

More information about this:
http://www.tunngle.n...rt/connections/
http://www.tunngle.n...-t20181/p1.html



If you need help check this out.
Tunngle Voice Check for new version! Click here for help! Follow Tunngle on Facebook Follow Tunngle on YouTubeFollow Tunngle on Twitter
1

#5 User is offline   Francosis Icon

  • Group: Members
  • Posts: 2
  • Joined: 25-April 11

Posted 25 April 2011 - 10:38

I'm also having a problem with the uPnP. Should I enable or disable it on my router? And should I check the box for "use uPnP" for Tunngle or uncheck it? I did the portforward, I'm just not sure about the uPnP part.
0

#6 User is offline   Zocker4Life Icon

  • View gallery
  • Group: Tunngle Elite
  • Posts: 3941
  • Joined: 21-June 09
  • Location: Germany

Posted 25 April 2011 - 14:48

If you setup a Portforward you don´t need the UPnP feature. Deactivate it into Tunngle settings and into your Router

Regards
Zocker4Life
Eingefügtes Bild
No Support via PM or Xfire/Raptr! | Kein Support per PN oder Xfire/Raptr!
0

#7 User is offline   Francosis Icon

  • Group: Members
  • Posts: 2
  • Joined: 25-April 11

Posted 25 April 2011 - 20:48

View PostZocker4Life, on 25 April 2011 - 14:48, said:

If you setup a Portforward you don´t need the UPnP feature. Deactivate it into Tunngle settings and into your Router

Regards
Zocker4Life



I've done everything that people on Tunngle have been saying to do and my friend and I still can't connect. He can find my game, but after 20 seconds of joining, it says he can't connect to me. I think its on his side because I can see other peoples games and join them, but he can't.
0

#8 User is offline   Zocker4Life Icon

  • View gallery
  • Group: Tunngle Elite
  • Posts: 3941
  • Joined: 21-June 09
  • Location: Germany

Posted 26 April 2011 - 00:43

Tell your friend to:
  • Portfoward UDP-Port 11155 into the Router
  • Add exceptions for Tunngle.exe, TnglCtrl.exe and the game into the firewall

Regards
Zocker4Life
Eingefügtes Bild
No Support via PM or Xfire/Raptr! | Kein Support per PN oder Xfire/Raptr!
0

#9 User is offline   Brioche Icon

  • View gallery
  • Group: Administrators
  • Posts: 18707
  • Joined: 25-April 09
  • Location: International Tunngle HQ, Italy

Posted 26 April 2011 - 08:44

View PostFrancosis, on 25 April 2011 - 20:48, said:

I've done everything that people on Tunngle have been saying to do and my friend and I still can't connect. He can find my game, but after 20 seconds of joining, it says he can't connect to me. I think its on his side because I can see other peoples games and join them, but he can't.


Hi :). Check that your firewall isn't blocking the game ;).
Please check this: Troubleshooting#Can.27t_find-join-host_a_game :).



If you need help check this and this.
Tunngle Voice | Forum Games: #1 #2 #3
Google pattern "Tunngle Wiki" yourquestion (e.g. "Tunngle Wiki Signature"). Check for new version! Click here for help! Follow Tunngle on Facebook Follow Tunngle on YouTubeFollow Tunngle on Twitter
0

Share this topic:


Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users


Toggle chat Chat

mx-simo Icon : (17 August 2017 - 08:01 PM)
plz som1 can answer me?
mx-simo Icon : (17 August 2017 - 07:51 PM)
i want to know wich update the players use
mx-simo Icon : (17 August 2017 - 07:50 PM)
in total war rome 2 emperor edition
mx-simo Icon : (17 August 2017 - 07:50 PM)
i have a problem
mx-simo Icon : (17 August 2017 - 07:50 PM)
hi guys
thrashman13 Icon : (17 August 2017 - 05:28 PM)
играем с другом , и возникла проблема "нестабильное соеденение с этим игроком" что делать ?
otousaka_yu Icon : (17 August 2017 - 05:20 PM)
it's me madafaka accept my friend request
asrom11 Icon : (17 August 2017 - 02:52 PM)
Трангл без вирусов?
StarWarsLuck2 Icon : (17 August 2017 - 12:08 PM)
Januszkiewicz Icon : (17 August 2017 - 08:23 AM)
Yo!
theduke1010 Icon : (17 August 2017 - 12:26 AM)
do*
theduke1010 Icon : (17 August 2017 - 12:26 AM)
what should i dp
theduke1010 Icon : (17 August 2017 - 12:26 AM)
4 104 could not reach the tunngle master server
bambrst123 Icon : (16 August 2017 - 09:43 PM)
ahoj
AndrexMaster2 Icon : (16 August 2017 - 09:19 PM)
помогите пж
AndrexMaster2 Icon : (16 August 2017 - 09:19 PM)
Я уже который день пытаюсь исправить ошибку но никак не получается. Сама проблема заключается в бесконечной загрузке сетевого адаптера в tunngle. Я уже и переустанавливал и тангл, и адаптеры тоже, ничего не помогает... Последний раз я играл через тангл около года назад в "донт старв" и всё было нормальо.
Xero74 Icon : (16 August 2017 - 04:12 PM)
пидор
Xero74 Icon : (16 August 2017 - 04:12 PM)
sofimajid80 сдохни
Xero74 Icon : (16 August 2017 - 04:12 PM)
сдохнуть
gamechanger51 Icon : (16 August 2017 - 02:11 PM)
?
gamechanger51 Icon : (16 August 2017 - 02:01 PM)
COME QUICK... I AM IN TOURNAMENT PLEASE JOIN FST
gamechanger51 Icon : (16 August 2017 - 01:58 PM)
ANYONE WANTS TO PLAY WITH ME?
sofimajid80 Icon : (16 August 2017 - 01:39 PM)
I have now installed the game which versions are now added
kioskovich_k... Icon : (16 August 2017 - 01:36 PM)
помогите пожалуйста, при запуске tunngle открывает сообщение со словами "скачайте и устоновите tunngle 5.8.9) но он уже есть у меня. что делать?
gamechanger51 Icon : (16 August 2017 - 01:09 PM)
i am new here and wants to play please help me
gamechanger51 Icon : (16 August 2017 - 01:08 PM)
hi
Memorise1942 Icon : (16 August 2017 - 02:41 AM)
but it does have to do anything with internet speed connection
Memorise1942 Icon : (16 August 2017 - 02:41 AM)
i have same error
erben10 Icon : (16 August 2017 - 01:12 AM)
can reach tunngle master server 2
erben10 Icon : (16 August 2017 - 01:09 AM)
why cant i launch tunngle does it require a high internet connection? mine is 102 kbs
Resize Chat Area