Remember Me


Forgotten Password?

Tunngle Community: Set up your own DayZ server now! - Tunngle Community

Jump to content

  • 149 Pages +
  • « First
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Last »
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

Set up your own DayZ server now! DayZ 1.7.2.4 - current Pack: v2.2 - DayZ private server Rate Topic: ****- 29 Votes

#81 User is offline   kamilfranke Icon

  • Tunngler
  • PipPipPipPip
  • Group: Members
  • Posts: 144
  • Joined: 27-March 12
  • Tunngle Username: kamilfranke
Reputation: 9
Tiny

Posted 23 June 2012 - 22:23

View PostTeteros, on 23 June 2012 - 15:46, said:

If you use Navicat, it has an export wizard for tables.


Worked fine, thanks!

Three questions:

1. Is there a way to ban people? Ban.txt seems to don't work, and I hate to kick cheaters/exploits users manually.

2. Is there a way to disable spawning stuff via radio/commands? Sometimes some idiot connects and spawns broken helicopters on the beach, etc.

3. Any way to get cars/bikes spawning?

Thanks in advance for any answers!
0

#82 User is offline   dennis.malheiros Icon

  • Junior Tunngler
  • PipPip
  • Group: Members
  • Posts: 12
  • Joined: 16-June 12
  • Tunngle Username: dennis126
Reputation: 0
Neutral

Posted 23 June 2012 - 22:28

when I open the mysql.exe the following error appears:
Posted Image

destination:
"C:\Program Files\MySQL\MySQL Server 5.5\bin\mysql.exe" --skip-grant-tables

help me?
0

#83 User is offline   Sutoko Icon

  • Average Tunngler
  • PipPipPip
  • Group: Members
  • Posts: 77
  • Joined: 21-June 12
  • Tunngle Username: Sutoko
Reputation: 23
Tiny

Posted 23 June 2012 - 22:32

Yeah, run mysqld.exe with the parameter.
NOT mysql.exe
0

#84 User is offline   dennis.malheiros Icon

  • Junior Tunngler
  • PipPip
  • Group: Members
  • Posts: 12
  • Joined: 16-June 12
  • Tunngle Username: dennis126
Reputation: 0
Neutral

Posted 23 June 2012 - 22:40

i open mysqld.exe with parameter look:
Posted Image

"C:\Program Files\MySQL\MySQL Server 5.5\bin\mysqld.exe" --skip-grant-tables

This post has been edited by dennis.malheiros: 23 June 2012 - 22:41

0

#85 User is offline   dennis.malheiros Icon

  • Junior Tunngler
  • PipPip
  • Group: Members
  • Posts: 12
  • Joined: 16-June 12
  • Tunngle Username: dennis126
Reputation: 0
Neutral

Posted 23 June 2012 - 22:55

Anti_rocket help me on teamviewer, thank very much i love you !!!!
0

#86 User is offline   antirocket Icon

  • Silver Tunngler
  • PipPipPipPipPipPip
  • Group: Members
  • Posts: 459
  • Joined: 21-June 12
  • Tunngle Username: anti_rocket
Reputation: 271
High

Posted 23 June 2012 - 23:14

yeah, i love you too ;)
Saku39: I don't want to void my "anti-rocket warranty"
I like that ^^
0

#87 User is offline   Priston31 Icon

  • Junior Tunngler
  • PipPip
  • Group: Members
  • Posts: 17
  • Joined: 03-June 12
  • Tunngle Username: Priston31
Reputation: 0
Neutral

Posted 23 June 2012 - 23:33

Thank you very much anti_rocket, worked fine here. :thumbup:
0

#88 User is offline   PoPoWanObi Icon

  • Average Tunngler
  • PipPipPip
  • Group: Members
  • Posts: 51
  • Joined: 09-April 12
  • Tunngle Username: TravisStewart
Reputation: 7
Neutral

Posted 23 June 2012 - 23:40

View PostIamAtarGet, on 23 June 2012 - 15:56, said:

ok confirmed

Adding Location markers to your map say. Carloc1 carloc2 carloc3
then running

["car class name here",getMarkerPos "carlocation marker here",0] spawn object_spawnDamVehicle;

in your init file will work.

but might want to put in a check ID here to stop it spamming vehicles every time you restart the server.

confirmed, dupe cars will appear each time server is started at the spawn location. check will be required. working on one but I am not a scripter :P

below a list of stuff you can put in "car Class Name here"
_vehicles = [
"ATV_CZ_EP1",
"Lada1_TK_CIV_EP1",
"Ikarus",
"Lada1",
"BAF_Offroad_W",
"Old_moto_TK_Civ_EP1",
"SkodaRed",
"TT650_Civ",
"UAZ_CDF",
"LandRover_TK_CIV_EP1",
"UAZ_Unarmed_TK_CIV_EP1",
"Volha_2_TK_CIV_EP1",
"hilux1_civil_3_open_EP1",
"policecar"
];


VERY rough idea for the kind of script im talking about.
//get an array of all vehicles
_vehicles = vehicles;
_uid = _this call dayz_objectUID;
_this setVariable ["markerUID", _uid, true];
_markerID = _this getVariable "markerUID";

//check array for variable "ObjectUid" compare with _markerID 
if {this getVariable "ObjectUID"} == _markerID then *do nothing* 

	forEach _vehicles
	}else{
		["Volha_1_TK_CIV_EP1",getMarkerPos "carloc2",0] spawn object_spawnDamVehicle; 
		};
};

//result, if marker has no comparative vehicle with same UID as its self (child inherits UID of parent in this scenario) 
//then then we do not spawn a vehicle as one exists in the map already
		


used dayz's built in UID finder because it seemed more efficiant than writing my own. but the above script wont work unless someone makes it work im afraid, thats about as good as I can come up with with what little I know.
in theory it should work as UID is grabbed by the objects world position which becomes the same as the marker in this exersize. = both have same UID and therfore. marker with no comparative vehicle with UID means it can spawn a car. if not then its not allowed.


alternatively.
do what I am going to do and make a vehicle refreshing mission with the same instance ID as your servers main map. with car spawns spawned in the init line by location marker.

run once every now and again to refresh your car spawns and delete your old cars off the database.

running it while there are cars in existance with the same UID could have odd results. so you could bypass this by just moving all your car location markers a couple of feet to stop the UID being the same as ones that already exist.

simple low tech solution. no scripting required.


Are you trying to stick this into init.sqf?

or /init/server_functions.sqf?





~~~~~~~~~



After more study of the programming of the server, I was able to manually enter tables of vehicles. Drive-able, repairable etc...

Vehicles still not spawning.

This post has been edited by PoPoWanObi: 24 June 2012 - 01:32

0

#89 User is offline   IamAtarGet Icon

  • Tunngler
  • PipPipPipPip
  • Group: Members
  • Posts: 91
  • Joined: 09-June 12
  • Tunngle Username: captain_fenrix
Reputation: 54
Average

Posted 24 June 2012 - 02:51

@popowanobi The idea was to exec that as an sqf for each marker, that way it is local to each marker. runs on map start when a player logs in. checks each marker and then either spawns cars or does not depending on wether it finds duplicate ID's in the server.

ive got a manual ugly solution that works. but you will need to edit the mission pbo to make sure its instance is the same as the one you intend to run daily.

basically it is a one off mission with vehicle spawns, you run the mission once and it creates vehicles in a few of the towns using a pretty ugly method.

run this ONE TIME.

it stores the vehicles into the database once a player joins. then you quit the map and load your regular one.
vehicles will now be activated in your map.

there are 14 vehicle spawns using default vehicles from dayZ.

working on a better one with helicopter wrecks, boats ect. but it is not finished yet.

this is a WIP mission. only use if you follow the instructions TO THE LETTER.

1. download map
2. make sure your regular and this map have the same instance number *222*
3. in server.cfg change map name to downloaded map
4. start your server
5. join server and go in game
6. log out
7. in server.cfg change map name to your regular map <--- IMPORTANT

if you leave the map running through multiple restarts you will be spamming your server with vehicles.

to check it worked open your database objects table. you should see a bunch of cars now listed :D

Attached File(s)


This post has been edited by IamAtarGet: 24 June 2012 - 02:57

3

#90 User is offline   PoPoWanObi Icon

  • Average Tunngler
  • PipPipPip
  • Group: Members
  • Posts: 51
  • Joined: 09-April 12
  • Tunngle Username: TravisStewart
Reputation: 7
Neutral

Posted 24 June 2012 - 03:03

View PostIamAtarGet, on 24 June 2012 - 02:51, said:

@popowanobi The idea was to exec that as an sqf for each marker, that way it is local to each marker. runs on map start when a player logs in. checks each marker and then either spawns cars or does not depending on wether it finds duplicate ID's in the server.

ive got a manual ugly solution that works. but you will need to edit the mission pbo to make sure its instance is the same as the one you intend to run daily.

basically it is a one off mission with vehicle spawns, you run the mission once and it creates vehicles in a few of the towns using a pretty ugly method.

run this ONE TIME.

it stores the vehicles into the database once a player joins. then you quit the map and load your regular one.
vehicles will now be activated in your map.

there are 14 vehicle spawns using default vehicles from dayZ.

working on a better one with helicopter wrecks, boats ect. but it is not finished yet.

this is a WIP mission. only use if you follow the instructions TO THE LETTER.

1. download map
2. make sure your regular and this map have the same instance number *222*
3. in server.cfg change map name to downloaded map
4. start your server
5. join server and go in game
6. log out
7. in server.cfg change map name to your regular map <--- IMPORTANT

if you leave the map running through multiple restarts you will be spamming your server with vehicles.

to check it worked open your database objects table. you should see a bunch of cars now listed :D



Understood what you mean.

And what you are trying to do is write the script to check is Car1 is spawned, Car2 destroyed etc, so it will generate it when necessary?
0

#91 User is offline   IamAtarGet Icon

  • Tunngler
  • PipPipPipPip
  • Group: Members
  • Posts: 91
  • Joined: 09-June 12
  • Tunngle Username: captain_fenrix
Reputation: 54
Average

Posted 24 June 2012 - 03:15

Ok script does this:
script runs in marker "carloc_01_1"
checks server for an array including all vehicles
checks with dayz UID script to find its UID number and sets "markerUID" to that variable
counts through vehicles array and checks the "ObjectUID" of each in array.

if it finds an "ObjectUID" the same as it's "markerUID" it does nothing

if it finds no matching "ObjectUID" it will run the vehicle spawn part.

result:
should only spawn a vehicle if the original vehicle has been destroyed, runs at map load once players join.
goal: able to keep a constant vehicle population without resorting to the ugly, vehiclespawn map I created

script is not going to work as is though. I have no real idea what I am doing. was a thought experiment if you will. its doable by someone but not by me. theoretically you could do it using that method but not using that script.

This post has been edited by IamAtarGet: 24 June 2012 - 03:19

0

#92 User is offline   kamilfranke Icon

  • Tunngler
  • PipPipPipPip
  • Group: Members
  • Posts: 144
  • Joined: 27-March 12
  • Tunngle Username: kamilfranke
Reputation: 9
Tiny

Posted 24 June 2012 - 10:54

View PostIamAtarGet, on 24 June 2012 - 02:51, said:

@popowanobi The idea was to exec that as an sqf for each marker, that way it is local to each marker. runs on map start when a player logs in. checks each marker and then either spawns cars or does not depending on wether it finds duplicate ID's in the server.

ive got a manual ugly solution that works. but you will need to edit the mission pbo to make sure its instance is the same as the one you intend to run daily.

basically it is a one off mission with vehicle spawns, you run the mission once and it creates vehicles in a few of the towns using a pretty ugly method.

run this ONE TIME.

it stores the vehicles into the database once a player joins. then you quit the map and load your regular one.
vehicles will now be activated in your map.

there are 14 vehicle spawns using default vehicles from dayZ.

working on a better one with helicopter wrecks, boats ect. but it is not finished yet.

this is a WIP mission. only use if you follow the instructions TO THE LETTER.

1. download map
2. make sure your regular and this map have the same instance number *222*
3. in server.cfg change map name to downloaded map
4. start your server
5. join server and go in game
6. log out
7. in server.cfg change map name to your regular map <--- IMPORTANT

if you leave the map running through multiple restarts you will be spamming your server with vehicles.

to check it worked open your database objects table. you should see a bunch of cars now listed :D


I'm a bit confused by the second step, if i'm using Chernarus map with 333 number (the one from el diablo's files) that method won't work? Is there a way to make it work?
0

#93 User is offline   TheSpank91 Icon

  • Average Tunngler
  • PipPipPip
  • Group: Members
  • Posts: 31
  • Joined: 27-April 12
  • Tunngle Username: Spankyham91
Reputation: 5
Neutral

Posted 24 June 2012 - 11:51

View PostIamAtarGet, on 24 June 2012 - 03:15, said:

result:
should only spawn a vehicle if the original vehicle has been destroyed, runs at map load once players join.
goal: able to keep a constant vehicle population without resorting to the ugly, vehiclespawn map I created

script is not going to work as is though. I have no real idea what I am doing. was a thought experiment if you will. its doable by someone but not by me. theoretically you could do it using that method but not using that script.


jsut searched the other forums again, did you ever try this?
If you're encountering a mysterious malfunction in your scripts, the first thing you should do is put the -showScriptErrors parameter in your Arma 2 shortcut's target line. It will enable you to see script error output in the top part of your screen. An error message will a) help you solve the problem yourself, or b) help us solve it for you without needless guessing and elaborate proofreading.

mybe this will clear some things up
0

#94 User is offline   BuddyChrist Icon

  • Junior Tunngler
  • PipPip
  • Group: Members
  • Posts: 25
  • Joined: 05-May 11
  • Tunngle Username: BuddyChrist
Reputation: 1
Neutral

Posted 24 June 2012 - 12:02

@ kamilfranke yes you can
1st. open object_data in navicat
2nd. you should see a list of vehicles if you have ran IamAtarGet 222 map
3rd. Under Instance tab you should see a list off 222 change that to which ever map number your using like if you was using dayz_999.Chernarus you would change all the instance numbers to 999
4th. Once you've changed all the insatance id,s to your own click the tick at the bottom of navicat to apply and save the new instance id's
5th. load up your origanal map and enjoy :)

On another note i was wanting to add a heli into the mix but i was wondering if that has its own ObjectUID or is it created randomly?

Edit: Nevermind about the heli i changed 1 of the classnames to UH1H_DZ and it spawned :)

This post has been edited by BuddyChrist: 24 June 2012 - 12:16

0

#95 User is offline   DeKugelschieber Icon

  • First Time Tunngler
  • Pip
  • Group: Members
  • Posts: 2
  • Joined: 27-April 11
  • Tunngle Username: DeKugelschieber
Reputation: 0
Neutral

Posted 24 June 2012 - 12:06

Is it possible to change the MySQL username and password? I got a xampp server (localy) running and don´t want to install the db separatly.

Edit:

Ok i found this in the @stats/HiveEXT.dll:

[...]tcp://184.95.33.66:3306[...]HIVE2[...]tr9M5te5rEpEtrAt[...]

Is it possible to change this to something like this:

[...]tcp://127.0.0.1:3306[...]username[...]password[...]

? Or how do this work?

This post has been edited by DeKugelschieber: 24 June 2012 - 12:41

0

#96 User is offline   kamilfranke Icon

  • Tunngler
  • PipPipPipPip
  • Group: Members
  • Posts: 144
  • Joined: 27-March 12
  • Tunngle Username: kamilfranke
Reputation: 9
Tiny

Posted 24 June 2012 - 12:25

View PostBuddyChrist, on 24 June 2012 - 12:02, said:

@ kamilfranke yes you can
1st. open object_data in navicat
2nd. you should see a list of vehicles if you have ran IamAtarGet 222 map
3rd. Under Instance tab you should see a list off 222 change that to which ever map number your using like if you was using dayz_999.Chernarus you would change all the instance numbers to 999
4th. Once you've changed all the insatance id,s to your own click the tick at the bottom of navicat to apply and save the new instance id's
5th. load up your origanal map and enjoy :)

On another note i was wanting to add a heli into the mix but i was wondering if that has its own ObjectUID or is it created randomly?

Edit: Nevermind about the heli i changed 1 of the classnames to UH1H_DZ and it spawned :)


Great! Thanks!
0

#97 User is offline   IamAtarGet Icon

  • Tunngler
  • PipPipPipPip
  • Group: Members
  • Posts: 91
  • Joined: 09-June 12
  • Tunngle Username: captain_fenrix
Reputation: 54
Average

Posted 24 June 2012 - 13:33

about UID numbers for those interested in other objects spawning.
the UID number or "ObjectUID" is basically the location of the object in 3d space and its direction from 0 to 360. so as long as your feeding it a unique location it will have a unique UID number and be valid.

I will be adding helicopters and boats next. just have to write down the script component, the markers are all there in the mission for anyone who wants to open them and do it themselves.

as for proof reading my script from earlier. it was not really an attempt at a functioning script, just an example of one method I came up with but decided to drop because I do not have time to persue it.

as for the instance number, yes the database method will work. or you can extract the mission pbo and then edit the init.sqf and replace the instance ID with your own one. database is probably easier.

This post has been edited by IamAtarGet: 24 June 2012 - 13:34

1

#98 User is offline   antirocket Icon

  • Silver Tunngler
  • PipPipPipPipPipPip
  • Group: Members
  • Posts: 459
  • Joined: 21-June 12
  • Tunngle Username: anti_rocket
Reputation: 271
High

Posted 24 June 2012 - 15:09

@IamAtarGet
Do you have an idea on how the UID is being created? I already replicated your theory by placing a tent and changing the classname from "TentStorage" to "HMMWV". That gave me a Humvee instead of a tent after restarting the server.

However, adding a second entry manually with almost the same UID (changed the last digit) did absolutely nothing.


//edit
I think i got it.

Worldspace: [204,[10782.2,2259.02,0.000457764]] => x:107822 y:22590 z:0 dir:204 => UID: 107822225900204
Worldspace: [297,[10812.3,2284.06,0.011157]] => x:108123 y:22841 z:0 dir:297 => UID: 108123228410297

So all Rocket does is take the x/y coordinates (rounds .0x values), height as 0 and direction.

Thank you! :)


I successfully spawned several vehicles by adding them manually to the database. Who's going to create a vehicle spawn table for our community now? ^^

Should be consistent though. I am sure we don't want hundreds of different, eventually bugged spawn tables.

This post has been edited by anti_rocket: 24 June 2012 - 16:05

Saku39: I don't want to void my "anti-rocket warranty"
I like that ^^
0

#99 User is offline   IamAtarGet Icon

  • Tunngler
  • PipPipPipPip
  • Group: Members
  • Posts: 91
  • Joined: 09-June 12
  • Tunngle Username: captain_fenrix
Reputation: 54
Average

Posted 24 June 2012 - 15:48

I just used map solution because its what Im good at :D but its all there if you read the scripts for the game... for a long time with lots of hand made comments.
I have significantly commented the dayZ code on my computer so I could more easily keep track of what is doing what :D

estimated time spent just reading and looking up what functions do what? 200+ hours so far.

This post has been edited by IamAtarGet: 24 June 2012 - 15:49

1

#100 User is offline   malakcaen Icon

  • Average Tunngler
  • PipPipPip
  • Group: Members
  • Posts: 50
  • Joined: 30-May 12
  • Tunngle Username: malak-14
Reputation: 3
Neutral

Posted 24 June 2012 - 15:53

please guys i need help for activate a triger in this mission , when player kill 10 zombie they got message

i have try a lot of code but nothing work , if you know how please tell me and thanks a lot
0

Share this topic:


  • 149 Pages +
  • « First
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Last »
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users


Toggle chat Chat

RazerHolmes Icon : (26 July 2014 - 06:06 PM)
any idea how to play fall of cybertron multiplayer with ******* game?
JustaNewbie998 Icon : (26 July 2014 - 05:34 PM)
kto pl?
JustaNewbie998 Icon : (26 July 2014 - 05:34 PM)
:ser:
Nikitospakitos Icon : (26 July 2014 - 05:09 PM)
:|
latvijasende... Icon : (26 July 2014 - 04:52 PM)
lol
Hunter2034 Icon : (26 July 2014 - 04:51 PM)
А ты типа модер?
igorlima540 Icon : (26 July 2014 - 04:45 PM)
ww
igorlima540 Icon : (26 July 2014 - 04:44 PM)
wooooooooooooooooooooooooooooooooow
UNDER_GREY Icon : (26 July 2014 - 04:38 PM)
ну думаю кто-нибудь согласиться её пройти))
Hunter2034 Icon : (26 July 2014 - 04:37 PM)
Я её уже прошёл давно, когда только вышла. Тогда же и по сети играл, но быстро забыл. Сейчас скачал заново и даже ещё не начинал проходить. Сразу решил проходить онлайн
UNDER_GREY Icon : (26 July 2014 - 04:36 PM)
Hunter2034, ну точно не я, РЕ6 уже пройдена мной много раз и забыта...
Hunter2034 Icon : (26 July 2014 - 04:34 PM)
В обитель зла 6 кто?
Hunter2034 Icon : (26 July 2014 - 04:34 PM)
Оу
Fluffy_Dus Icon : (26 July 2014 - 04:33 PM)
Ни чо
zohair ajmal Icon : (26 July 2014 - 04:31 PM)
YA
UNDER_GREY Icon : (26 July 2014 - 04:29 PM)
Что Русские?
Hunter2034 Icon : (26 July 2014 - 04:27 PM)
Русские?
Mike Harper Icon : (26 July 2014 - 04:00 PM)
Hi :). Download Tunngle from here: http://www.tunngle.n...etup-v4514bexe/ :).
Bustolimerick Icon : (26 July 2014 - 03:59 PM)
how do i download tungle
Magneto10 Icon : (26 July 2014 - 03:37 PM)
anyone here?
iPuddles Icon : (26 July 2014 - 03:08 PM)
why is my tunggle stuck on finalizing
ObeseWhale Icon : (26 July 2014 - 02:59 PM)
Hey :)
Magneto10 Icon : (26 July 2014 - 02:50 PM)
Wana kaman
Bro on live Icon : (26 July 2014 - 02:45 PM)
Hi
Dr.Basim Icon : (26 July 2014 - 02:44 PM)
:)
Dr.Basim Icon : (26 July 2014 - 02:43 PM)
ana hkhrog asaly
Dr.Basim Icon : (26 July 2014 - 02:43 PM)
3lina wa 3laykom
Dr.Basim Icon : (26 July 2014 - 02:42 PM)
enshaallah
Magneto10 Icon : (26 July 2014 - 02:40 PM)
asdk 3eed s3eed b2a :D
Magneto10 Icon : (26 July 2014 - 02:40 PM)
Ramadan Karim ^_^
Resize Chat Area