Remember Me


Forgotten Password?

Tunngle Community: Same network, different vIP subnet => No LAN games. - Tunngle Community

Jump to content

Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

Same network, different vIP subnet => No LAN games. Rate Topic: -----

#1 User is offline   Calamulus Icon

  • First Time Tunngler
  • Pip
  • Group: Members
  • Posts: 1
  • Joined: 24-September 11
  • Tunngle Username: Calamulus
Reputation: 0
Neutral

Posted 26 September 2011 - 02:06

A bunch of friends and I are getting this while trying Dead Island. Even if we all join the same Network, and even if we restart Tunngle several times, our vIP adresses are in different subnets; i.e. Some of us are in 7.21.196.xxx, others in 7.22.86.xxx

This causes games than expect LAN matches to reside in the same subnet to become unfindable. Hamachi has a IP Alias feature for this very same reason. We've tried everything from manually setting the adress in the registry to setting the Tunngle adapter to static IPs, but the client still assigns us incompatible LAN addresses from time to time (One day we are all in the same subnet and everything works, next day half of us can't join the LAN games).

And yes, we see each other in the Networks, we can ping each other, our ports are forwarded, etc. This is purely a subnet issue.

Is there any workaround for this? Any way to ensure we get the same subnet or at least to request a vIP change in some way? Or set Aliases like Hamachi does?
0

#2 User is offline   Brioche Icon

  • Tunngle Team
  • View gallery
  • Group: Administrators
  • Posts: 15027
  • Joined: 25-April 09
  • Location: International Tunngle HQ, Italy
  • Tunngle Username: brioche
Reputation: 8841
Tunngle Master

Posted 26 September 2011 - 08:58

Hi :). I do not know the game but to my knowledge a lot of people play the game just fine in the Tunngle networks ;).
What you require is a Tunngle feature ;) and is called Class_C_Emulator ;).
If you think that is the issue you can just join a class C network like "Alien Swarm" ;).
You will see that you will automatically have the same subnet as you request ;). You can try to play your game there ;).



If you need help check this and this.
Tunngle Voice | Forum Games: #1 #2 #3
Google pattern "Tunngle Wiki" yourquestion (e.g. "Tunngle Wiki Signature"). Check for new version! Click here for help! Follow Tunngle on Facebook Follow Tunngle on YouTubeFollow Tunngle on Twitter
0

Share this topic:


Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users


Toggle chat Chat

ZombiePuppet Icon : (22 May 2015 - 03:36 PM)
hey can i ask , is there dark souls 2 coop for tunngle?
KDTulipat Icon : (22 May 2015 - 02:17 PM)
Im kinda new to this thing and I want to play mhp3rd with someone in here, who knows how to do it
KDTulipat Icon : (22 May 2015 - 02:16 PM)
anyone online
zunnie247 Icon : (22 May 2015 - 07:19 AM)
Hey Ezio, you should try C&C Generals Zero Hour :)
Ezio2015AD Icon : (22 May 2015 - 12:06 AM)
and btw is there anyone playin' Final Fantasy Type-0? sorry if I'm being 'old school' :P
Ezio2015AD Icon : (22 May 2015 - 12:03 AM)
Hi all, wondering, what game's popular on Tunngle atm?
MagicPantsII Icon : (21 May 2015 - 10:11 PM)
Guys
Nautisha Icon : (21 May 2015 - 08:18 PM)
Hi everyone, I was wondering, is it possible for normal members to change their nickname?
mosestas Icon : (21 May 2015 - 08:05 PM)
its this link
mosestas Icon : (21 May 2015 - 08:03 PM)
mosestas Icon : (21 May 2015 - 08:02 PM)
hi help!!!! the in junkies client when yoiu press register it dosn't work... and "1. Register and Login with your Account and 2. Download the latest attached Files " dosn't work for me... can someone elp me??
you can text me here https://www.facebook...modestas.dirse. text a pm message.
Ralph Ob Icon : (21 May 2015 - 07:40 PM)
Commandos 2???
alfvommars Icon : (21 May 2015 - 07:00 PM)
yo i got issues with tunngle..cant join a room with 190/255 it gets stuck when changing the network + port forwarding is ****ed up...port is forwarded but still yellow and in option it says the port is not reachable. :/ any suggestions what i can do ?
KONCAR Icon : (21 May 2015 - 06:30 PM)
tunngle have problem or what? (when i want to join on tunngle i see this: waiting queue 40/40)
KONCAR Icon : (21 May 2015 - 06:26 PM)
i need to ask something
KONCAR Icon : (21 May 2015 - 06:26 PM)
Hello
Manzéger Péter Icon : (21 May 2015 - 05:51 PM)
Hi!
We want to play with company of heroes ToV 2.50 and we can't connect to the room. The server write: network switch succesfull please wait but do not join. Whats the problem (sorry for my english)?
lolo16 Icon : (21 May 2015 - 05:32 PM)
i want play with my brother on star empire at war force of corruption with the mod : republic at war. We go to the tunngle on star wars empire at war force of corruption network, after we go to the game but when we go to play, the game freezes on the loading screen of the game
lolo16 Icon : (21 May 2015 - 05:27 PM)
hello, i need help pls
Razgr1zzz Icon : (21 May 2015 - 05:26 PM)
гоу в скайп kirja232000
Creati0n Icon : (21 May 2015 - 04:53 PM)
Кто хочет большой любви?
Creati0n Icon : (21 May 2015 - 04:52 PM)
123
jakoubik Icon : (21 May 2015 - 01:54 PM)
Hello, I have a problem. My friends created a private networks, but I can't join to them. My tunngle want to activate a account, but any browser didn't open. Than I must reset the tunngle.
ObeseWhale Icon : (21 May 2015 - 01:29 PM)
Hey there :)
Hafidh.bens Icon : (21 May 2015 - 01:20 PM)
Hi All
Pikann Icon : (21 May 2015 - 01:05 PM)
hi
Delgadoman Icon : (21 May 2015 - 11:40 AM)
:whistling:
Delgadoman Icon : (21 May 2015 - 11:40 AM)
Hello
MatthewKel3 Icon : (20 May 2015 - 06:42 PM)
ciao
franccesco33 Icon : (20 May 2015 - 05:09 PM)
finalmente sono entrato
Resize Chat Area