Remember Me


Forgotten Password?

Tunngle Community: uPnP Age of Empires 2 The conquerors - Tunngle Community

Jump to content

Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

uPnP Age of Empires 2 The conquerors Rate Topic: -----

#1 User is offline   santi90 Icon

  • Anfänger
  • Pip
  • Group: Members
  • Posts: 6
  • Joined: 13-November 10
  • Tunngle Username: santi90
Reputation: 2
Neutral

Posted 14 November 2010 - 17:04

Hello. I had problems to play Age of Empires II but I could solve it. My problem was that when i wanted to play, I join to the game but, after a time, the game say: "you can't join to the game", then reading in this web I find that Frequently it's a problem of the uPnP and this can be desactivated from the router, so I can solved my problem. But so many people can't configure their router and now I see the option "use uPnP" in the Tunngle settings... What's this options? if we have enabled the uPnP option in our router... How should be the "use uPnP" option in our router? because I have this option disabled, whit the uPnP disabled in the router and I have not problems, but some people have this option disabled in the Tunngle but enabled in the router and they have the same problems that I had. They should activate the "use uPnP" option in the Tunngle?. Thanks for read all this, your help and for your time, and I'm sorry for my bad english.

Best Regards.
0

#2 User is offline   ZAX Icon

  • Tunngle Team
  • View gallery
  • Group: Administrators
  • Posts: 4366
  • Joined: 27-July 08
  • Location: Germany
  • Tunngle Username: ZAX
Reputation: 2433
Tunngle Master

Posted 14 November 2010 - 17:12

Some router models need a portforward to work correctly with Tunngle. You can create portforward rules in your router settings manually or your can switch on the UPnP option in your router and in the Tunngle client too. On this way your router get the right configuration automatically :)

Quote

but some people have this option disabled in the Tunngle but enabled in the router and they have the same problems that I had

Looks like their need a portforward ;)



If you need help check this and this.
Tunngle Voice Check for new version! Click here for help! Follow Tunngle on Facebook Follow Tunngle on YouTubeFollow Tunngle on Twitter
1

#3 User is offline   santi90 Icon

  • Anfänger
  • Pip
  • Group: Members
  • Posts: 6
  • Joined: 13-November 10
  • Tunngle Username: santi90
Reputation: 2
Neutral

Posted 14 November 2010 - 17:40

'ZAX said:

Some router models need a portforward to work correctly with Tunngle. You can create portforward rules in your router settings manually or your can switch on the UPnP option in your router and in the Tunngle client too. On this way your router get the right configuration automatically :)

Quote

but some people have this option disabled in the Tunngle but enabled in the router and they have the same problems that I had

Looks like their need a portforward ;)


Thanks you, ZAX. The portfoward can be created without enter to the router?
0

#4 User is offline   ZAX Icon

  • Tunngle Team
  • View gallery
  • Group: Administrators
  • Posts: 4366
  • Joined: 27-July 08
  • Location: Germany
  • Tunngle Username: ZAX
Reputation: 2433
Tunngle Master

Posted 14 November 2010 - 18:35

Quote

The portfoward can be created without enter to the router?

If your router has UPnP enabled and UPnP is activ in Tunngle too... right.
If not, you have to enable UPnP or setup the portforward manually. You have to access the router for this.

More information about this:
http://www.tunngle.n...rt/connections/
http://www.tunngle.n...-t20181/p1.html



If you need help check this and this.
Tunngle Voice Check for new version! Click here for help! Follow Tunngle on Facebook Follow Tunngle on YouTubeFollow Tunngle on Twitter
1

#5 User is offline   Francosis Icon

  • First Time Tunngler
  • Pip
  • Group: Members
  • Posts: 2
  • Joined: 25-April 11
  • Tunngle Username: Xiphor
Reputation: 0
Neutral

Posted 25 April 2011 - 10:38

I'm also having a problem with the uPnP. Should I enable or disable it on my router? And should I check the box for "use uPnP" for Tunngle or uncheck it? I did the portforward, I'm just not sure about the uPnP part.
0

#6 User is offline   Zocker4Life Icon

  • Tunngle Wiki Police
  • View gallery
  • Group: Enthusiasts
  • Posts: 3883
  • Joined: 21-June 09
  • Location: Germany
  • Tunngle Username: Zocker4Life
Reputation: 2215
Tunngle Master

Posted 25 April 2011 - 14:48

If you setup a Portforward you don´t need the UPnP feature. Deactivate it into Tunngle settings and into your Router

Regards
Zocker4Life
Posted Image

Posted Image
No Support via PM or Xfire/Raptr! | Kein Support per PN oder Xfire/Raptr!
0

#7 User is offline   Francosis Icon

  • First Time Tunngler
  • Pip
  • Group: Members
  • Posts: 2
  • Joined: 25-April 11
  • Tunngle Username: Xiphor
Reputation: 0
Neutral

Posted 25 April 2011 - 20:48

View PostZocker4Life, on 25 April 2011 - 14:48, said:

If you setup a Portforward you don´t need the UPnP feature. Deactivate it into Tunngle settings and into your Router

Regards
Zocker4Life



I've done everything that people on Tunngle have been saying to do and my friend and I still can't connect. He can find my game, but after 20 seconds of joining, it says he can't connect to me. I think its on his side because I can see other peoples games and join them, but he can't.
0

#8 User is offline   Zocker4Life Icon

  • Tunngle Wiki Police
  • View gallery
  • Group: Enthusiasts
  • Posts: 3883
  • Joined: 21-June 09
  • Location: Germany
  • Tunngle Username: Zocker4Life
Reputation: 2215
Tunngle Master

Posted 26 April 2011 - 00:43

Tell your friend to:
  • Portfoward UDP-Port 11155 into the Router
  • Add exceptions for Tunngle.exe, TnglCtrl.exe and the game into the firewall

Regards
Zocker4Life
Posted Image

Posted Image
No Support via PM or Xfire/Raptr! | Kein Support per PN oder Xfire/Raptr!
0

#9 User is offline   Brioche Icon

  • Tunngle Team
  • View gallery
  • Group: Administrators
  • Posts: 14025
  • Joined: 25-April 09
  • Location: International Tunngle HQ, Italy
  • Tunngle Username: brioche
Reputation: 8030
Tunngle Master

Posted 26 April 2011 - 08:44

View PostFrancosis, on 25 April 2011 - 20:48, said:

I've done everything that people on Tunngle have been saying to do and my friend and I still can't connect. He can find my game, but after 20 seconds of joining, it says he can't connect to me. I think its on his side because I can see other peoples games and join them, but he can't.


Hi :). Check that your firewall isn't blocking the game ;).
Please check this: Troubleshooting#Can.27t_find-join-host_a_game :).



If you need help check this and this.
Tunngle Voice | Forum Games: #1 #2 #3
Google pattern "Tunngle Wiki" yourquestion (e.g. "Tunngle Wiki Signature"). Check for new version! Click here for help! Follow Tunngle on Facebook Follow Tunngle on YouTubeFollow Tunngle on Twitter
0

Share this topic:


Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users


Toggle chat Chat

VelvetJane Icon : (23 November 2014 - 04:41 AM)
wat
ObeseWhale Icon : (23 November 2014 - 01:04 AM)
Hey, did you try one of the mirror download links? :)
provinground Icon : (23 November 2014 - 12:00 AM)
hi every one why i cannot download the tunngle program
Undeadhero1212 Icon : (22 November 2014 - 11:58 PM)
Probably because your internet is slow...
FredLongchamp Icon : (22 November 2014 - 10:51 PM)
why its so long to install this ?
Adanz Icon : (22 November 2014 - 10:33 PM)
hi
JesusGamerXx11 Icon : (22 November 2014 - 09:32 PM)
Alguien quiere Jugar Homefornt?
JesusGamerXx11 Icon : (22 November 2014 - 09:31 PM)
Hola
Karmaobserver Icon : (22 November 2014 - 08:44 PM)
i am gona start
Karmaobserver Icon : (22 November 2014 - 08:44 PM)
Is there someone who wants to start playing Titan Quest Immortal Thrones from beging?
Karmaobserver Icon : (22 November 2014 - 08:43 PM)
hey
artyr3A Icon : (22 November 2014 - 07:55 PM)
is there anyon who want to lay generals contra 007
SuZliK Icon : (22 November 2014 - 06:45 PM)
Tunngle adapter (10Mbps) goes up to 100% on hosting computer but only 50% on Client. Game will not function normally. How to fix this?
danylalex Icon : (22 November 2014 - 06:40 PM)
?
danylalex Icon : (22 November 2014 - 06:40 PM)
how i play minecraft with tangle
SuZliK Icon : (22 November 2014 - 06:35 PM)
Hey! Has anyone here used Steam In-Home streaming before?
milanp98 Icon : (22 November 2014 - 06:28 PM)
anyone wanna play pd2?
Kelilson Icon : (22 November 2014 - 05:15 PM)
IP?
Mike Harper Icon : (22 November 2014 - 04:10 PM)
Selam :). Check the Posted Image Türk forum :)
Dogucan12 Icon : (22 November 2014 - 03:56 PM)
Türk varmı
wesboydead Icon : (22 November 2014 - 01:39 PM)
someone wants to play age of empairs 3
UNDER_GREY Icon : (22 November 2014 - 12:55 PM)
Aibolit199101. а что разве в комнате с этой игрой никого нет?)
Aibolit199101 Icon : (22 November 2014 - 12:25 PM)
всем привет! кто гоняет в килинг флур, отзовитесь!
Aibolit199101 Icon : (22 November 2014 - 12:24 PM)
hi=))
kalki_the_one Icon : (22 November 2014 - 11:52 AM)
hey, how do i use this to play games
CodGhosts47 Icon : (22 November 2014 - 10:01 AM)
can anyone help me with payday 2 update 29 error?
Mike Harper Icon : (22 November 2014 - 07:38 AM)
@KryLuna: Hey :). Welcome to Tunngle :). ANY GAME with LAN is supported :).
Mike Harper Icon : (22 November 2014 - 07:37 AM)
@cashems: ATM there is 26 players in the Killing floor network :). You can ask them if they're up for a game :)
Mike Harper Icon : (22 November 2014 - 07:37 AM)
Hi mates :).
cashems Icon : (22 November 2014 - 06:55 AM)
Killing Floor anyone?
Resize Chat Area