Remember Me


Forgotten Password?

Tunngle Community: Left 4 Dead 2 Dedicated Server | GUIDE [Windows] - Tunngle Community

Jump to content

  • 2 Pages +
  • 1
  • 2
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

Left 4 Dead 2 Dedicated Server | GUIDE [Windows] Rate Topic: ***** 1 Votes

#1 User is offline   fahad_sikder Icon

  • Schüler
  • PipPipPip
  • Group: Members
  • Posts: 39
  • Joined: 06-May 10
  • Location: Bangladesh
  • Tunngle Username: fahad_sikder
Reputation: 38
Average

Posted 06 May 2010 - 17:11

Left 4 Dead 2 Dedicated Server | GUIDE [Windows]Left 4 Dead 2 Dedicated Server | GUIDE [Windows]

Posted Image



STEP 1. Installation
1. Download hldsupdatetool.exe setup file.(This tool is used to download and update the Source dedicated server.)
2. Run hldsupdatetool.exe and install it into a folder. eg. C:SRCDS
3. Now go to C:SRCDS and double click hldsupdatetool.exe. [This will update the tool.]
4. To download the files for your L4D2 dedicated server:

Download update.bat and paste it in your C:SCRDS.
Posted Image

Double click on update.bat to start downloading server files.
[This may take a while and you may need to run it more than once to get all files at 100%]



STEP 2. Configuration :


Download server.cfg and paste it to C:SCRDSleft4dead2left4dead2cfg

Download server.cfg (10.92 KB) here :
Posted Image




STEP 3. Starting Server :


You can start your L4D2 server from the command line, a batch file, or by making a shortcut to srcds.exe.
To Create a Startup Shortcut:
1- Go to your C:SRCDSleft4dead2 directory. Right click on srcds.exe and select 'Create Shortcut'.
2- Right click on the newly created shortcut and select 'properties'. Click the 'shortcut' tab and in the Target line you will see the following: "C:srcdsleft4dead2srcds.exe"
3- Now we need to add the following parameters to this line to get the server started properly:

Startup Parameters:
"C:SRCDSleft4dead2srcds.exe" -console -game left4dead2 +hostip YOUR.WAN.IP.ADDY -ip YOUR.LAN.IP.ADDY +hostport 27015 -nohltv +exec server.cfg +map c5m1_waterfront

Fill in YOUR.WAN.IP.ADDY with your external IP address and YOUR.LAN.IP.ADDY with your internal 'static' IP address if you are behind a router. You could change +map to whichever map you prefer.
Don't forget to put a space between srcds.exe" and -console.
Click OK when finished. Double Click Shortcut to start serve



STEP 4. INSTALLING SOURCEMOD :

Download nonsteam tool file to make server non steam,replace the bin with the bin folder in your server.

Download nonsteam tool here

Posted Image



[b]YOU CAN ASK ALL YOUR L4D2 SERVER HOSTING QUESTIONS HERE



[color=Lime]Regards,
Fahad Sikder
Hardcore Gaming Freak

..........................
. Regards.
. Fahad_Sikder .
. .
. SFK Crew .
.........................


SFK L4D2

SFK Garry's Mod

SFK Facebook Page


Posted Image
5

#2 User is offline   spudsv2 Icon

  • Anfänger
  • Pip
  • Group: Members
  • Posts: 6
  • Joined: 11-January 10
Reputation: 7
Neutral

Posted 19 May 2010 - 23:02

ok I did everything the post told me to, I can connect to the server i made. Apparently others cannot. One person said they cant because they are using 2.0.1.8 which i though i was i read and followed the forum tutorial found also in these forums. maybe i need to update the dedi or something?
0

#3 User is offline   fahad_sikder Icon

  • Schüler
  • PipPipPip
  • Group: Members
  • Posts: 39
  • Joined: 06-May 10
  • Location: Bangladesh
  • Tunngle Username: fahad_sikder
Reputation: 38
Average

Posted 24 May 2010 - 16:48

1) Make sure your friends have the latest game version,if they are non steam.(http://www.tunngle.n...-t29831/p1.html)
2) Make sure ur server is latest version 2018 ( type "version" on server console)
3) Get back to me if you face any more problems.
..........................
. Regards.
. Fahad_Sikder .
. .
. SFK Crew .
.........................


SFK L4D2

SFK Garry's Mod

SFK Facebook Page


Posted Image
0

#4 User is offline   SFK Icon

  • The Undead King of L4D2
  • Group: Lifetime
  • Posts: 2711
  • Joined: 06-May 10
  • Location: UK
  • Tunngle Username: kaotik
Reputation: 6360
Tunngle Master

Posted 29 May 2010 - 07:07

You will need
Sourcemod 1.3.2 (or higher) and Metamod 1.8 (or higher),that can fi some problems
Posted ImagePosted Image
1

#5 User is offline   KillerWolf69 Icon

  • Anfänger
  • PipPip
  • Group: Members
  • Posts: 14
  • Joined: 19-June 10
  • Location: Lisbon, Portugal
Reputation: 13
Tiny

Posted 21 June 2010 - 19:15

Every time me and a friend of mine try to make a dedicated server using this steps, we can't found the created server. what can we be doing wrong?

Help please.

Thx

Posted Image

Posted Image
0

#6 User is offline   diabolicxtc Icon

  • Anfänger
  • Pip
  • Group: Members
  • Posts: 3
  • Joined: 28-October 10
Reputation: 1
Neutral

Posted 28 October 2010 - 20:01

How to create a versus gamemode?Thanks
0

#7 User is offline   SFK Icon

  • The Undead King of L4D2
  • Group: Lifetime
  • Posts: 2711
  • Joined: 06-May 10
  • Location: UK
  • Tunngle Username: kaotik
Reputation: 6360
Tunngle Master

Posted 28 October 2010 - 20:39

map (mapname) (gamemode)

example

map c1m1_hotel versus
Posted ImagePosted Image
1

#8 User is offline   diabolicxtc Icon

  • Anfänger
  • Pip
  • Group: Members
  • Posts: 3
  • Joined: 28-October 10
Reputation: 1
Neutral

Posted 30 October 2010 - 16:43

I put this mapc1m1_hotel versus in console game start but after a one or two minute server is shuting down?
0

#9 User is offline   SFK Icon

  • The Undead King of L4D2
  • Group: Lifetime
  • Posts: 2711
  • Joined: 06-May 10
  • Location: UK
  • Tunngle Username: kaotik
Reputation: 6360
Tunngle Master

Posted 03 November 2010 - 23:57

'diabolicxtc said:

I put this mapc1m1_hotel versus in console game start but after a one or two minute server is shuting down?



when you join your server in versus open the console and type..

sv_cheats 1

Then type:

sb_all_bot_team 1

When you have players on both sides (infected and survivors) open the console again and type:

sv_cheats 0

That will turn cheats and the sb_all_bot_team 1 command back off.

If you dont want to enable and disable cheats then you need to install sourcemod and metamod and put this command in your listenserver.cfg:

sm_cvar sb_all_bot_team 1
Posted ImagePosted Image
0

#10 User is offline   TurkAuralVirus Icon

  • Schüler
  • PipPipPip
  • View gallery
  • Group: Members
  • Posts: 60
  • Joined: 02-July 10
  • Tunngle Username: TurkAuralVirus
Reputation: 75
Good

Posted 14 February 2011 - 02:17

bump
Posted Image
Posted Image
Posted Image
1

#11 User is offline   MarcoIT3 Icon

  • First Time Tunngler
  • Pip
  • Group: Members
  • Posts: 7
  • Joined: 13-February 11
  • Tunngle Username: MarcoIT3
Reputation: 4
Neutral

Posted 17 February 2011 - 22:17

Hi all.
I have a problem:
when i click on the shortcut to start the server, ther is an error with tier0.dll and a second error message:
"Failed to load the Launcher DLL".

Does anyone know a solution to this problem? Thanks.
0

#12 User is offline   SFK Icon

  • The Undead King of L4D2
  • Group: Lifetime
  • Posts: 2711
  • Joined: 06-May 10
  • Location: UK
  • Tunngle Username: kaotik
Reputation: 6360
Tunngle Master

Posted 18 February 2011 - 01:48

 MarcoIT3, on 17 February 2011 - 22:17, said:

Hi all.
I have a problem:
when i click on the shortcut to start the server, ther is an error with tier0.dll and a second error message:
"Failed to load the Launcher DLL".

Does anyone know a solution to this problem? Thanks.


what version is the server at?
Posted ImagePosted Image
0

#13 User is offline   MarcoIT3 Icon

  • First Time Tunngler
  • Pip
  • Group: Members
  • Posts: 7
  • Joined: 13-February 11
  • Tunngle Username: MarcoIT3
Reputation: 4
Neutral

Posted 06 March 2011 - 20:02

 SFK, on 18 February 2011 - 01:48, said:

what version is the server at?

I don't know, i've updated the server with the batch file, but for now there is no more problems, I've deleted the server launcher and I use the console to create a game.
1

#14 User is offline   PoliceMatrix Icon

  • Junior Tunngler
  • PipPip
  • Group: Members
  • Posts: 26
  • Joined: 11-March 11
  • Location: Liverpool
  • Tunngle Username: Policematrix
Reputation: 16
Tiny

Posted 02 June 2011 - 21:01

well idk wtf is going on download this and that and no links and this page looks broke to me all yellow boxes over words am i missing something here
?( ?(

ok its working now idk what happened

This post has been edited by PoliceMatrix: 02 June 2011 - 21:09

Posted Image
0

#15 User is offline   XuxiGold Icon

  • Junior Tunngler
  • PipPip
  • Group: Members
  • Posts: 26
  • Joined: 19-October 11
  • Location: Spain
  • Tunngle Username: XuxiGold
Reputation: 35
Average

Posted 09 January 2012 - 16:22

How to create a survival map? I put this in the shortcut -console -game left4dead2 +hostip my wan ip -ip my lan ip +hostport 27016 +clientport 27006 -nohltv +exec server.cfg +map example survival but it start like campaign :/
----------------------------------
EDIT:
Ok, I downloaded the SFK server.cfg and put ''survival'' in the gamemode inside the server.cfg and the map starts like SURVIVAL, but the survival objects don't appear (weapons, special infected, bombs, etc.)
What should I do?
Through the console I can start the map like survival map, and all survival items appear, but I ask about SRCDS

This post has been edited by XuxiGold: 10 January 2012 - 12:42

Posted Image
0

#16 User is offline   SFK Icon

  • The Undead King of L4D2
  • Group: Lifetime
  • Posts: 2711
  • Joined: 06-May 10
  • Location: UK
  • Tunngle Username: kaotik
Reputation: 6360
Tunngle Master

Posted 14 January 2012 - 21:22

 XuxiGold, on 09 January 2012 - 16:22, said:

How to create a survival map? I put this in the shortcut -console -game left4dead2 +hostip my wan ip -ip my lan ip +hostport 27016 +clientport 27006 -nohltv +exec server.cfg +map example survival but it start like campaign :/
----------------------------------
EDIT:
Ok, I downloaded the SFK server.cfg and put ''survival'' in the gamemode inside the server.cfg and the map starts like SURVIVAL, but the survival objects don't appear (weapons, special infected, bombs, etc.)
What should I do?
Through the console I can start the map like survival map, and all survival items appear, but I ask about SRCDS


You can only play survival on certain levels, try c1m4_atrium
Posted ImagePosted Image
0

#17 User is offline   mrnw0w Icon

  • First Time Tunngler
  • Pip
  • Group: Members
  • Posts: 8
  • Joined: 28-January 12
  • Tunngle Username: mrnw0w
Reputation: 2
Neutral

Posted 28 January 2012 - 23:28

reupload link for nonsteam tool please
0

#18 User is offline   Morph3R Icon

  • First Time Tunngler
  • Pip
  • Group: Members
  • Posts: 2
  • Joined: 30-January 12
  • Tunngle Username: Morph3R
Reputation: 1
Neutral

Posted 31 January 2012 - 08:55

guys, all links for nonsteam tool are dead. any alternatives?
0

#19 User is offline   ultimate12345 Icon

  • Community Translator
  • PipPipPip
  • Group: Members
  • Posts: 31
  • Joined: 01-March 12
  • Tunngle Username: duykhang2
Reputation: 27
Average

Posted 16 March 2012 - 13:57

Please Re-Upload links. Upload the files we need them. He is 8 months inactive
1

#20 User is offline   ultimate12345 Icon

  • Community Translator
  • PipPipPip
  • Group: Members
  • Posts: 31
  • Joined: 01-March 12
  • Tunngle Username: duykhang2
Reputation: 27
Average

Posted 16 March 2012 - 17:12

HldsUpdateTool download
http://storefront.st...supdatetool.exe

Server CFG *Copy and paste,Need to do manually
http://www.blog.last...d-server-setup/
2

Share this topic:


  • 2 Pages +
  • 1
  • 2
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users


Toggle chat Chat

Donchic Icon : (19 December 2014 - 01:50 AM)
подскажыте пожалуста
Donchic Icon : (19 December 2014 - 01:49 AM)
как открыть порт
Luis Roberto... Icon : (18 December 2014 - 07:02 PM)
chavos que sea hace para jugar imperium 3
Luis Roberto... Icon : (18 December 2014 - 06:56 PM)
imperium?? como lo juego .... ?( ?( ?( :(
carpanchoXD33 Icon : (18 December 2014 - 06:14 PM)
ip?
gb25f2 Icon : (18 December 2014 - 11:54 AM)
hey guys, i need help . naruto ns3 fb , doesn't open , it says no internet connection please help
mshlmc79 Icon : (18 December 2014 - 09:28 AM)
He is absolutely right ; // Chat is not designed for such. But, it may be... Posted Image Posted Image
ObeseWhale Icon : (18 December 2014 - 09:15 AM)
Much easier to help there than in the chat here since messages get lost ;)
ObeseWhale Icon : (18 December 2014 - 09:13 AM)
@TC TEAM if you need some support its best to create a forum thread for it :)
mshlmc79 Icon : (18 December 2014 - 09:11 AM)
# busy now
mshlmc79 Icon : (18 December 2014 - 08:52 AM)
[ObeseWhale] 'TC TEAM' asks you to help him. Take care... ;
ObeseWhale Icon : (18 December 2014 - 08:52 AM)
What are you talking about mshlmc79? :)
mshlmc79 Icon : (18 December 2014 - 08:45 AM)
First of all, I suggest to download the application again from the site. While turning off anti-virus protection ; // Many modern packaging contain malicious code in the Assembly. And removed 'on the fly' while downloading. Posted Image
mshlmc79 Icon : (18 December 2014 - 08:40 AM)
Another one? Please do not panic and describe 'in detail' what the problem is and what you want to do. Posted Image
mshlmc79 Icon : (18 December 2014 - 08:38 AM)
hello ; Posted Image
serba2nd Icon : (18 December 2014 - 06:48 AM)
left 4 dead 2, create server
tronpedo Icon : (18 December 2014 - 06:00 AM)
??
tronpedo Icon : (18 December 2014 - 05:59 AM)
add me
tronpedo Icon : (18 December 2014 - 05:59 AM)
command and conquer generals:zero hour ....who wanna play?
GABRIEL 13 Icon : (17 December 2014 - 09:03 PM)
i no play splinter
TC TEAM Icon : (17 December 2014 - 09:02 PM)
help me!!!! :wacko:
TC TEAM Icon : (17 December 2014 - 08:54 PM)
spintires "game files in their original packaging writes "can you help me what to do?
GABRIEL 13 Icon : (17 December 2014 - 08:45 PM)
nesesito ayuda con el left 4 dead
brotkillian Icon : (17 December 2014 - 08:32 PM)
thanx though :)happy playing
brotkillian Icon : (17 December 2014 - 08:32 PM)
woow. probloem disapeared.. was something about port-forwarding at that other players side...
TC TEAM Icon : (17 December 2014 - 08:29 PM)
I figured that if I have a problem, but now the more you help another question arose?
:rolleyes:
brotkillian Icon : (17 December 2014 - 08:28 PM)
i ve got a problem. players that joined my network dont connect to me. double clicking on their names trys to connect but it fails. any suggestions?
brotkillian Icon : (17 December 2014 - 08:27 PM)
hy guys!
mshlmc79 Icon : (17 December 2014 - 07:13 PM)
problemState = unknown ; Posted Image
TC TEAM Icon : (17 December 2014 - 07:11 PM)
ok
Resize Chat Area